Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Leverer sideloader nr. 300 til det norske marked

Søgeord:

7. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Svensk producent af sideloadere har stor markedsdel i Norge

Svensk producent af sideloadere har stor markedsdel i NorgeHammar Maskin AB leverede i går sideloader nr. 300 til det norske marked.

 

Siden Hammar Maskin AB blev grundlagt i 1974 har relationerne til det norske marked været meget nære og specielle. Norge var det første eksportmarked og den femte Hammar sideloader, der blev produceret, blev eksporteret til Norge allerede i 1976.

 

Norge er da også sideloadeproducentens tredje største marked efter Australien og Malaysia. Norge er et fantastisk marked med kyndige og drivende kunder, som konstant presser produktudviklingen med krav om større kundetilpasning og driftssikkerhed. Norges nærhed til hovedkontoret i Olsfors, Sverige betyder at det næsten opleves som vort hjemmemarked med tanke på at en stor del af vores produktion eksporteres til mere fjerntliggende lande. Ofte kommer norske kunder på spontant besøg hos fabrikken for at se hvordan deres sideloadere bygges og de sørger også for at servicere og vedligeholde produkterne på vores serviceværksted.

Hammar nr. 300 til Norge, er leveret til Enger Transport i Ytre Enebakk udenfor Oslo. Tilbage i 1977 bestilte Knut Enger sin første sideloader af typen Hammar SL 30, og denne er nr. 47 til Enger Transport.

 

Enger Transport er en af de største Hammar-flådeejere i verden og har mere end tredive Hammar sideloadere i drift.

 

Som nostalgi kan det nævnes at sideloaderen, der blev indkøbt i 1977, stadig er i drift, men det er nu på øen Guadeloupe i Franske Vestindien.

 

-Vi håber på en fortsat god relation med Enger Transport, lyder det fra fabrikken i Olsfors.

 

Jubilæumsmaskinen er en Hammar 160 S, der er en direkte videreudviklet og forædlet version af Hammars oprindelige SL 30. 160-versionen kendetegnes ved sit enkle og uovertrufne pålidelige design.

For yderligere at gøre markere Hammar Maskins engagement på det norske marked, så er denne jubilæumssideloader ”kraftig strippet”, og egenvægten er reduceret med hele 400 kg.

 

Hammar fokuserer stærkt på vægtreducerende tiltag, og kigger på bedre og lettere højstyrke-stålkvaliteter til sideloadernes kraner og chassis, samt detaljer fremstillet i aluminium og kulfibermateriel m.m.

 

På leveringsdagen besøgte Tom Enger, Hammar Maskin for personligt at overtaget Hammar sideloader nr. 300 til det norske marked, der blev overdraget af Hammar Maskin ABs adm. direktør og grundlægger Bengt-Olof Hammer.

 

På billedet ses fra Tom Enger og Bengt-Olof Hammer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com