Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ystad Havn i offensiven

Søgeord:

7. marts 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

804 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bornholm har brug for effektive transportveje.

Ystad Havn fortsætter sit engagement for at forbedre tilgængeligheden til Bornholm via Ystad. I Rønne havde Ystad Havn inviteret politikere, transportvirksomheder og andre aktører til en konference, som satte fokus på betydningen af effektiv godstransport for Bornholm såvel som for Sydsverige.

 

Blandt talerne på konferencen var de bornholmske folketingsmedlemmer Lea Wermelin (S) og Peter Juel Jensen (V).

 

-Transport til og fra Bornholm er alfa og omega for øens fortsatte udvikling. I mine øjne er en bedre integration af transporten på tværs af landegrænserne et afgørende parameter i optimeringen af godsstrømmene til og fra Bornholm. Hvis det er bedre for bornholmerne, at gods transporteres via Ystad frem for Køge - jamen så må det gå over Ystad, sagde Peter Juel Jensen efter konferencen.

På konferencen blev det diskuteret, hvad godsstrømmene betyder for Bornholm og det sydlige Skåne, hvordan transportvejene kan forbedres og ikke mindst, hvordan transportvejene kan være med til at skabe vækst og udvikling i regionen.

 

”Godstransport er et emne, som ofte bliver glemt, selvom det har enormt stor betydning for os alle sammen i dagligdagen. Det er vigtigt, at vi får diskuteret, hvordan vi kan få endnu mere effektive godsstrømme i fremtiden, og på den måde bidrager til en stærk sammenhængskraft i regionen. Det er en dagsorden, som vi vil fortsætte med at løfte i fremtiden både på Bornholm, men også i Ystad og det sydlige Skåne, sagde Björn Boström, adm. direktør for Ystad Havn efter konferencen.

På billedet ses fra venstre: Lea Wermelin (S), Christian Christensen (COOP), Pontus Lindberg (Moderaterna), Björn Boström (Ystad Havn), Anders Jessen (ITD), Lennart Andersson (Trafikverket), Peter Juel Jensen (V). 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com