Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vores seneste nyheder

Indhold leveret af Danske Speditører

13.9. 2017: Brandingkampagne lover godt for speditørernes fremtid

For 12 måneder siden satte Danske Speditører gang i en kampagne og hjemmesiden www.blivspeditør.dk blev lanceret, der skal gøre unge mennesker interesserede i en fremtid som speditør. Lige nu er planlægningen af kampagnens fase to ved at gå i gang. 

Der arbejdes på at producere en række småfilm, der lægges på YouTube. Dertil kommer besøg på Handelsskoler og et højere aktivitetsniveau på de sociale medier.

 

Senest 29. marts 2019 skal den britiske skilsmisse fra EU være en realitet. Speditionsvirksomheder og det øvrige danske erhvervsliv er af gode grunde interesseret i så tidligt som muligt at få klarhed over, hvad Brexit kommer til at betyde for de fremtidige handels- og toldrelationer. 

 

 

 

30.8. 2017: Danske Speditører inviterer til informationsmøder om persondata

 

Fra 25. maj 2018 gælder der opstrammede regler om håndtering af persondata. Derfor inviterer Danske Speditører nu medarbejdere fra medlemsvirksomheder til informationsmøder.

I virksomheder har man altid skulle overholde regler om håndtering af persondata efter persondataloven. Det betyder i praksis, at en virksomhed skal forstå hvad persondata er, hvornår der sker behandling af persondata, og om behandlingen sker i overensstemmelse med god databehandlingsskik.

 

Danske Speditører og advokatfirmaet Kromann Reumert afholder den 5. oktober 2017 på Christiansborg en konference, hvor medarbejdere i medlemsvirksomheder under Danske Speditører kan få et indblik i den seneste udvikling inden for transportjura.

 

 

Der skal skabes ordentlige forhold for chaufførerne både i forhold til parkering og sovefaciliteter, før man håndhæver forbuddet mod langt hvil i førerhuset, skriver Karl Christensen og Henrik Beck fra Danske Speditører. 

 

 

Konferencens temaer om de forventede toldmæssige konsekvenser af Brexit, den nye danske toldadministration og EU-Toldkodeksen er så betydningsfulde for dansk erhvervsliv, at medarbejdere fra mange danske virksomheder ønsker at få de seneste nyheder på området.

 

I Jyllands-Posten skriver administrerende direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, at med frihandelsaftalen mellem EU og Japan har de to økonomier, der tilsammen står for 28 procent af verdens bruttonationalprodukt, sendt et budskab om, at protektionisme ikke er vejen frem.

 

 

Bliver Storbritannien en selvstændig toldzone som konsekvens af Brexit, vil det føre til længere transittider på gods ind og ud af zonen med to-fire dage. Det vil knække logistikkæderne. Sådan skriver administrerende direktør for Danske Speditører, Martin Aabak, i Berlingske. 

 

 

Sommerferie betyder afslapning og gode oplevelser for de fleste. Men for danske virksomheder kan sommerperioden give anledning til ubehagelige oplevelser i form af annoncehajer, der forsøger at udnytte situationen til at få omsætning og indtjening på tvivlsomme produkter.

 

 

Den 7. juli 2017 mødes verdens topledere til G20-møde i Hamburg. De tyske myndigheder har meldt ud, at de allerede nu begynder forberedelserne af sikkerhedsmæssig karakter, herunder grænsekontrol.

 

 

 

16.6.2017:  15.000 er nu med i speditørnetværket på LinkedIn 

I midten af marts 2017 oprettede Danske Speditører et professionelt speditørnetværk på LinkedIn. I løbet af de første tre måneder er 15.000 personer fra virksomheder inden for spedition, logistik, handel og service kommet med.

Bag netværket står Danske Speditører, der først og fremmest bruger netværket til at fortælle om, hvad speditørerne gør og mener.

   

 

Den 25. maj 2018 skal alle danske virksomheder have kendskab til og efterleve de nye europæiske regler for håndtering af oplysninger på medarbejdere, kunder og enhver anden personhenførbar oplysning. 

 

Danske Speditører har med virkning fra juni 2017 indgået en samarbejdsaftale med SAF-Holland. SAF-Holland er specialist i integrerede akselaggregater, og dermed leverandør til en lang række medlemsvirksomheder hos Danske Speditører.

 

Sæt kryds i kalenderen ud for tirsdag den 19. september 2017, hvis du arbejder i en virksomhed, der er afhængig af, hvordan den nye danske toldadministration kommer til at arbejde. 

 

 

EU-kommissionen har i dag præsenteret sin længe ventede vejpakke. Vejpakken mødes med velvilje og optimisme hos Danske Speditører, der repræsenterer speditions- og logistikbranchen herhjemme.

 

 

Den 31. marts 2017 fik Danske Speditører besked om, at det tyske parlament har vedtaget et forbud mod, at lastvognschauffører afholder det ugentlige hvil i lastvognens førerkabine. Først i dag er der givet besked om, at reglerne vil blive håndhævet fra midnat mellem den 24. og 25. maj 2017.

 

 

Om blot 14 dage kommer den længe ventede EU-vejpakke, der bandt meget andet indeholder fælles retningslinjer for det lovpligtige 45 timers hvil for lastbilchauffører. Danske Speditører opfordrer danske politikere til at vente på EU-vejpakken frem for at lægge op til en dansk særordning!

 

 

Tirsdag den 30. maj 2017 holder Danske Speditører Transportjuridisk mødedag. I år handler det om forsikringer. Melder du dig til inden den 1. april, får du rabat.

 

 

16.03. 2017: Har din speditionsvirksomhed købt for dyre lastbiler?

 

Sidste år blev fem producenter af lastbiler dømt for kartelsamarbejde. Nu er tiden kommet til at undersøge hvem af medlemsvirksomhederne under Danske Speditører, der har betalt for meget for firmaernes lastbiler, og som derfor kan indgå i et kollektiv juridisk skridt mod kartellet.

 

 

1 minut og 17 sekunder.

Så lang tid er brugerne i gennemsnit inde på www.blivspeditoer.dk, der er digital spydspids for den stort anlagte brandingkampagne i Danske Speditører.

   

  
27.02/2017: Vær opmærksom ved transport af farligt gods til og fra USA 

Trump-administrationen i USA har udstedt et dekret, der betyder, at al ny lovgivning, udstedt af den tidligere regering, midlertidigt standses indtil den nye regering har kontrolleret og godkendt indholdet. Det har også betydning på transportområdet.

Afsendere og transportører af farligt gods til og fra USA skal være opmærksomme på, at der – i en ikke nærmere defineret periode – i visse situationer vil være tale om, at UN-numre og dermed klassifikationen i USA ikke nødvendigvis er identisk med hvad, der benyttes i resten af verden.

     

 
23./02/2017
Ros til Søfartsstyrelsen for smidighed om containervejning

Danske Speditører har været til møde i Søfartsstyrelsen sammen med repræsentanter for det øvrige danske erhvervsliv for at få en status på Danmarks implementering af reglerne om vejning af containere, der skal transporteres med skib. (VGM-reglerne) 

 

 
 

I starten af januar 2017 har både de italienske og østrigske myndigheder indført nye regler for mindsteløn. Det bryder Danske Speditører sig bestemt ikke om.

 

 

EU-toldkodeksen vil i løbet af de næste år vende op og ned på hele toldområdet. Alt bliver digitaliseret. Det vil i sidste ende gøre det lettere at drive virksomhed. Hvor meget bøvl skal vi igennem for at nå dertil?

   

 
 

Fra 1. januar 2017 skal speditørerne være opmærksomme deres ansvar for at opgive korrekt vægt, hvis de optræder som afskiber af containere og veksellad, der skal transporteres på lastbil.

  

 
05/12/2016 - 12:48
Nem model for potentiel toldskyld
 

Nu er det helt officielt, at sikkerhedsstillelsen for potentiel toldskyld i forbindelse med Midlertidig Opbevaring (MIO) fra 1. januar 2017 bliver til at leve med for speditørerne.

 

 
 

I dagens udgave af dagbladet Børsen er administerende direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, massivt til stede med budskabet om, at vækstmulighederne inden for spedition og logistik skal kortlægges og udnyttes.

 

 
 
 

Den 1. oktober 2016 gik brandingkampagnen www.blivspeditør.dk i luften, og siden er hjemmesiden blevet besøgt af mere end 1.200 personer. Nu intensiveres kampagnen. 

 

 
 
 

Danske Speditører tager initiativ til at samle alle dele af dansk erhvervsliv til dialog om den praktiske håndtering af de toldændringer, som Skatteministeriet lægger op til skal blive en realitet fra 1. januar 2017.

 

 
 

I dag har direktør Martin Aabak fra Danske Speditører været til møde i Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidts Vejtransportråd og fået grønt lys til at indkalde til en rundbordssamtale, der skal være startskud til et større vækstinitiativ inden for spedition og logistik.

 

 

Hanjin-rederiet har offentliggjort frister for anmeldelse af krav mod det konkurstruede selskab. Nogle af disse frister er allerede i oktober 2016.

Advokatfuldmægtig i Danske Speditører, Søren Nicolay Edsen Johansen, opfordrer speditørerne til at være opmærksomme på fristerne.

 
 
 

EU-toldkodeksen trådte i kraft 1. maj 2016, og speditører og alle andre i værdikæden skal være opmærksomme på, at der er kommet et markant skærpet ansvar for transportører og speditører.

 

 

Meddelelsen fra Hanjin Shipping Co. om selskabets angiveligt indtrufne betalingsstandsningsbegæring  har også betydning for speditørvirksomheder herhjemme. Derfor har Juridisk Afdeling i Danske Speditører netop sendt medlemsvirksomhederne en orientering.

 

 
 

 

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com

Tilmeld nyhedsbrev

 

Jeg tilmelder mig nyhedsbrev fra Danmarks Transport-Tidende

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@dtmedier.com