Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vores seneste nyheder

Indhold leveret af Danske Speditører

 16.6.2017

 

15.000 er nu med i speditørnetværket på LinkedIn 

I midten af marts 2017 oprettede Danske Speditører et professionelt speditørnetværk på LinkedIn. I løbet af de første tre måneder er 15.000 personer fra virksomheder inden for spedition, logistik, handel og service kommet med.

Bag netværket står Danske Speditører, der først og fremmest bruger netværket til at fortælle om, hvad speditørerne gør og mener.

   

 
7.6.2017
Ny EU-lovgivning om persondata på vej – Danske Speditører rådgiver om den nye lovgivning

Den 25. maj 2018 skal alle danske virksomheder have kendskab til og efterleve de nye europæiske regler for håndtering af oplysninger på medarbejdere, kunder og enhver anden personhenførbar oplysning. 

 

2.6.2017
SAF-Holland og Danske Speditører indgår samarbejdsaftale

Danske Speditører har med virkning fra juni 2017 indgået en samarbejdsaftale med SAF-Holland. SAF-Holland er specialist i integrerede akselaggregater, og dermed leverandør til en lang række medlemsvirksomheder hos Danske Speditører.

 
1.6.2017
Toldkonference med fokus på aktualitet

Sæt kryds i kalenderen ud for tirsdag den 19. september 2017, hvis du arbejder i en virksomhed, der er afhængig af, hvordan den nye danske toldadministration kommer til at arbejde. 

 

 
31.5.2017
Danske Speditører: EU-vejpakken kan sikre ordnede og ens vilkår for alle

EU-kommissionen har i dag præsenteret sin længe ventede vejpakke. Vejpakken mødes med velvilje og optimisme hos Danske Speditører, der repræsenterer speditions- og logistikbranchen herhjemme.

 

 
24.5.2017
Nu bliver det tyske forbud mod at holde ugehvil i førerhuset håndhævet

Den 31. marts 2017 fik Danske Speditører besked om, at det tyske parlament har vedtaget et forbud mod, at lastvognschauffører afholder det ugentlige hvil i lastvognens førerkabine. Først i dag er der givet besked om, at reglerne vil blive håndhævet fra midnat mellem den 24. og 25. maj 2017.

 

 
15.5.2017
Når politik og virkelighed støder sammen

Om blot 14 dage kommer den længe ventede EU-vejpakke, der bandt meget andet indeholder fælles retningslinjer for det lovpligtige 45 timers hvil for lastbilchauffører. Danske Speditører opfordrer danske politikere til at vente på EU-vejpakken frem for at lægge op til en dansk særordning!

 

 
28.3.2017
Ved du nok om forsikringer?

Tirsdag den 30. maj 2017 holder Danske Speditører Transportjuridisk mødedag. I år handler det om forsikringer. Melder du dig til inden den 1. april, får du rabat.

 

 

 

 

16.3. 2017

Har din speditionsvirksomhed købt for dyre lastbiler?

 

Sidste år blev fem producenter af lastbiler dømt for kartelsamarbejde. Nu er tiden kommet til at undersøge hvem af medlemsvirksomhederne under Danske Speditører, der har betalt for meget for firmaernes lastbiler, og som derfor kan indgå i et kollektiv juridisk skridt mod kartellet.

Det var MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco og DAF, der i 2016 fik en syngende lussing af EU-Kommissionen. 22 milliarder kroner lyder de samlede bøder på for at have suspenderet den frie prisdannelse til skade for forbrugerne. De fem firmaer producerer og sælger 9 ud af 10 lastbiler over seks tons til det europæiske marked.

Derfor kan der sagens være medlemsvirksomheder under Danske Speditører, der har indkøbt lastbiler fra de nævnte producenter i perioden 1997-2011.

   

 
6.3.2017
Succes for brandingkampagnen

1 minut og 17 sekunder.

Så lang tid er brugerne i gennemsnit inde på www.blivspeditoer.dk, der er digital spydspids for den stort anlagte brandingkampagne i Danske Speditører.

   

 
 
 
27/02/2017
Vær opmærksom ved transport af farligt gods til og fra USA 

Trump-administrationen i USA har udstedt et dekret, der betyder, at al ny lovgivning, udstedt af den tidligere regering, midlertidigt standses indtil den nye regering har kontrolleret og godkendt indholdet. Det har også betydning på transportområdet.

Afsendere og transportører af farligt gods til og fra USA skal være opmærksomme på, at der – i en ikke nærmere defineret periode – i visse situationer vil være tale om, at UN-numre og dermed klassifikationen i USA ikke nødvendigvis er identisk med hvad, der benyttes i resten af verden.

     

 
23./02/2017
Ros til Søfartsstyrelsen for smidighed om containervejning

Danske Speditører har været til møde i Søfartsstyrelsen sammen med repræsentanter for det øvrige danske erhvervsliv for at få en status på Danmarks implementering af reglerne om vejning af containere, der skal transporteres med skib. (VGM-reglerne) 

 

 
 

I starten af januar 2017 har både de italienske og østrigske myndigheder indført nye regler for mindsteløn. Det bryder Danske Speditører sig bestemt ikke om.

 

 

EU-toldkodeksen vil i løbet af de næste år vende op og ned på hele toldområdet. Alt bliver digitaliseret. Det vil i sidste ende gøre det lettere at drive virksomhed. Hvor meget bøvl skal vi igennem for at nå dertil?

   

 
 

Fra 1. januar 2017 skal speditørerne være opmærksomme deres ansvar for at opgive korrekt vægt, hvis de optræder som afskiber af containere og veksellad, der skal transporteres på lastbil.

  

 
05/12/2016 - 12:48
Nem model for potentiel toldskyld
 

Nu er det helt officielt, at sikkerhedsstillelsen for potentiel toldskyld i forbindelse med Midlertidig Opbevaring (MIO) fra 1. januar 2017 bliver til at leve med for speditørerne.

 

 
 

I dagens udgave af dagbladet Børsen er administerende direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, massivt til stede med budskabet om, at vækstmulighederne inden for spedition og logistik skal kortlægges og udnyttes.

 

 
 
 

Den 1. oktober 2016 gik brandingkampagnen www.blivspeditør.dk i luften, og siden er hjemmesiden blevet besøgt af mere end 1.200 personer. Nu intensiveres kampagnen. 

 

 
 
 

Danske Speditører tager initiativ til at samle alle dele af dansk erhvervsliv til dialog om den praktiske håndtering af de toldændringer, som Skatteministeriet lægger op til skal blive en realitet fra 1. januar 2017.

 

 
 

I dag har direktør Martin Aabak fra Danske Speditører været til møde i Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidts Vejtransportråd og fået grønt lys til at indkalde til en rundbordssamtale, der skal være startskud til et større vækstinitiativ inden for spedition og logistik.

 

 

Hanjin-rederiet har offentliggjort frister for anmeldelse af krav mod det konkurstruede selskab. Nogle af disse frister er allerede i oktober 2016.

Advokatfuldmægtig i Danske Speditører, Søren Nicolay Edsen Johansen, opfordrer speditørerne til at være opmærksomme på fristerne.

 
 
 

EU-toldkodeksen trådte i kraft 1. maj 2016, og speditører og alle andre i værdikæden skal være opmærksomme på, at der er kommet et markant skærpet ansvar for transportører og speditører.

 

 

Meddelelsen fra Hanjin Shipping Co. om selskabets angiveligt indtrufne betalingsstandsningsbegæring  har også betydning for speditørvirksomheder herhjemme. Derfor har Juridisk Afdeling i Danske Speditører netop sendt medlemsvirksomhederne en orientering.

 

 
 

 

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com

Tilmeld nyhedsbrev

 

Jeg tilmelder mig nyhedsbrev fra Danmarks Transport-Tidende

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@dtmedier.com